Pitkä treeni vastaan lyhyt treeni

Tämä on yksi toiveaiheista mitä pyydettiin kirjoittamaan.

Vaikea aihe. Todella vaikea.

Itseänihän on alkanut hieman ottamaan päähän tämä nopean ja tehokkaan mainostaminen jokapaikassa ja ihan pelkkä HIIT sanakin saa välillä karvat nousemaan pystyyn, mutta en voi olla ihan sitä vastaankaan....

Kaikkihan riippuu omista tavoitteista. Jos haluat jousta maratonin, niin pelkillä HIIT treeneillä se ei vaan onnistu. Jos haluat isot lihakset tai olla vahva kuin härkä, niin se ei myöskään pekillä lyhyillä treeneillä onnistu ja se on fakta!

Mutta jos haluat lisätä aktiivisuutta päiviisi tai ylläpitää kuntoasi, niin nopeat treenit ovat erittäin hyviä valintoja.
Itse teen HIITtejä yleensä vain lomilla. Kun haluaa olla mahdollisimman paljon lasten kanssa tai treeni täytyy toteuttaa leikkipuistossa tai rannalla, niin lyhyt nopea ja tehokas on mahtava combo!

Nykyään puhutaan paljon HIIT treenin hyödyistä ja itse uskon, että ne ovat treenitauolta palaaville tai jonkin aikaa treenanneille hyviä sekä tietenkin jokaisen treenisuunnitelmaan tuomaan vaihtelua.
Aivan aloittelijalle en lähtisi suosittelemaan.
HIITit tehdään monesti nopealla temmolla jolloin tekniikat saattavat kärsiä tai syke nousee liikaa joka saattaa oikeasti pelästyttää joitain ja palautuminen kestää liian kauan.




Nopeiden treenienhän tulisi aina olla ns. tehokkaampia kuin pitkien. Nopeissa treeneissä sykkeet on ylhäällä, mutta sillä ei mennä pikiä aikoja.
Juoksuvedot, Porrastreenit ja Loikkatreenit ovat hyviä esimerkkejä nopeista, mutta tehokkaista treeneistä, joilla kehität hermostoasi, nopeutta ja ketteryyttä.



Pitkillä treeneillä kehität taas peruskestävyyttä. Luot perustaa kaikelle tulevalle ja sitä ei ikinä saisi unohtaa.

Ei voi todellakaan sanoa kumpi olisi parempi. Kumpikin toimii ja kumpaakin kannattaa tehdä.

TÄSSÄ TEILLE HIIT MUN MAKUUN:

juoksu 1min + 30s spurtti
huili 20s
korokkeelle nousu 25 x per jalka
huili 20s
ballerinahypyt x 30

huili 30s

juoksu 1min + 30s spurtti
huili 20s
punnerrus hypyllä x 10
huili 20s
burpee x 15
huili 20s
vaakasoutu x 20

huili 30s

juoksu 1min + 30s spurtti
huili 20s
vauhditon pituushyppy x 15
huili 20s
linkkari x 20
huili 20s
askelkyykkyhyppy x 40


Meet testaa!!!!!!!





Kommentit

Suositut tekstit