Onko sun tekniikat päin p"""ttä?

Aivan ensimmäiseksi haluan kiittää TAAS kaikkia lukijoita! Edellisellä postauksella on ollut jo yli 6000 lukijaa! Mieletöntä!
Olen ollut pikku tytöstä asti kova kirjoittamaan, keksimään kavereille onnittelurunoja ja lauluja. Omaan päiväkirjaan rustailin monen sivun kertomuksia ja kotona huvikseni novelleja. Koulussa pitkästytin opettajaa ylipitkillä tarinoilla.
Kirjoittaminen on taito mitä pitää myös opetella, harjoitella ja pitää yllä niinkuin kaikkea muutakin.
En väitä olevani mikään kirjailija, mutta pidän kirjoittamisesta ja omien ajatusten jakamisesta ja siksi pidän blogia.

Tämän postauksen tarkoitus on kuitenkin jakaa nyt kuvia eikä niinkään tekstiä.

Jaoin Instagramissa Joulukuun ajan voimaharjoittelun liikevinkkejä. Monia liikkeitä jäi vielä käymättä läpi, mutta laittelen niitä instaan aikanaan.
Tässä nyt kuitenkin teille niistä muutamat.
Liikkeet sopivat kaikille kunhan tekniikat on tsekattu kuntoon.
Itselläni on vaivannut alaselkä koko Joulukuun kireiden takareisien, pakaroiden ja lonkankoukistajien (okei koko kroppa aivan jumissa) takia ja se näkyy hieman jossain tekniikoissa, Esim etukyykyssä ja vauhtipunnerruksessa, mutta toivottavasti saatte silti hieman hjotain vikkiä takataskuun :)

Vinkkinä tähän hyvä hieroja: Susanna Riikonen, Finnbody Sörnäinen. Sai jumeihini jo yhdellä kerralla ison helpotuksen!

Maastaveto eli Mave! Maastaveto on liikkeiden kuningatar. Maastaveto kuormittaa koko kroppaa ja etenkin ns. ”takaketjua”.
Tämä on kuitenkin myös yksi liike joka tehdään usein väärin ja jolla rikotaan paikkoja.
Opettele siis tekniikka huolella. Maastaveto sopii juoksijalle, pyöräilijälle, luistelijalle, kropan muokkaajalle... 


Kulmasoutu: sillä saa selkään massaa (paksuutta) sekä tietenkin voimaa. Yläselän lihasten lisäksi töitä tekee mukavasti koko keskivartalo. Kulmasoutu kannattaa aloittaa tuettuna ja siirtyä tekemään hiljalleen esim kahvaluulien tai käsipainojen kanssa ja hiljalleen siirtyä tankoon. Liike sopii oikein tehtynä kaikille, mutta välilevyongelmista kärsivien on parempi tehdä liike tuettuna.

Vauhtipunnerrus: Vauhtipunnerruksella saa isompiakin painoja ylös ja ylävartaloon lisää voimaa. 
Oma alaselkä on vaivannut yli viikon ja siksi tein tämän eilen pelkällä tangolla ja silti (niinkuin kuvasta näkee) vaikea saada kivun takia voimaa keskivartalosta ja selkä jää hieman notkolle.

Vipunosto kierrolla: Olkanivel on kehomme liikkuvin nivel ja sitä on hyvä treenauttaa monista eri kulmista.
Kun vipunoston sivulle tekee 90asteen kulmassa ja vielä ylhäällä kiertää rystyset taakse saa liikkeen tuntumaan koko olkalihaksessa ja samalla parannat myös liikkuvuutta.

Etukyykky: Opettele liike asiantuntijan avulla ennen kuin lataat rautaa sairaasti tankoon ☺️ Etukyykyssä töitä tekee koko jalkojen lihaksisto ja erityisesti etureidet.
Liikkuvuus kehittyy ja keskivartalo vahvistuu myös.
Aloittelijan kannattaa käyttää kantapäiden alla pieniä korokkeita, jotta tasapaino säilyy paremmin ja paino pysyy kantapäillä.
Selkäkipuni vuoksi oli erittäin vaikeaa mennä kunnolla alas asti kyykkyyn :(



Yhden jalan prässi:
Monesti jalkaliikkeet tehdään ns. tasajaloin, jolloin huomaamatta toinen jalka saattaa tehdä enemmän töitä, kuin toinen. Siksi on hyvä välillä lihastasapainon vuoksi harjoittaa kumpikin jalka erikseen.

Yhden jalan prässissä saa myös paremmin tuntumaa pakaraan ja takareiteen kuin kahdella jalalla tehtynä.
Käännä varpaat ja polvi hieman ulospäin ja annan polven tulla kohti kainaloa alhaalla. Tarkkana, että polvi ja varpaat ovat koko ajan samassa linjassa ja paino kantapäälle.


Vipunostot sivulle:
Vipunostossa tärkeää on, että ranne ja kyynärpää kulkevat koko ajan samassa linjassa.
Teit sitten suoremmilla käsillä tai kädet 90 asteen kulmassa, niin koko käsivarsi liikkuu samassa linjassa ja liike lähtee vartalon vierestä, ei edestä.
Liikkeen pitää tuntua olkalihaksessa ei niskassa. Älä tuo käsiä liian ylös. Hartiataso tai hieman alemmas riittää.




Ylätaljaa voi tehdä monella eri otteella. Tärkeintä on saada tuntuma selkään. 
Pidä hartiat alhaalla ja selkä suorana. Rutista lapoja kohti selkärankaa ja kyynärpäitä kohti kylkiä.

Punnerrus:
Oikeaoppisessa punnerrustekniikassa vatsa on tiukkana eikä pylly roiku alhaalla tai ole pystyssä kohti kattoa. Niska ei roiku myöskään, vaan on kauniisti samassa linjassa selkärangan kanssa.
Keskity alas mentässä vartalon hallintaan ihan yhtä paljon kuin työnnössä.
Vahva lapatuki ja keskivartalon tuki on tärkeintä. 

Lankku:
Paljon huomiota saanut keskivartaloliike. Oikeasta tekniikasta tuntuu olevan paljon vääntöä eri alojen ihmisten kanssa ja jotkut ovat sitä mieltä, että liike ei ole lainkaan hyväksi... no, mutta mun mielipide on se, että liike on oikein hyvä ja pääasia, että tuntuu vatsassa. Täytyy tehdä kyllä aika päin honkia jos pelkästään tällä liikkeellä onnistuu itsensä rikkomaan.


Ojentajapunnerrus taljassa: 
Pidä kyynerpäät lähellä kylkiä koko liikkeen ajan. Olkavarsi ei saisi juurikaan liikkua liikkeen aikana. Aloittelijan on hyvä tehdä liike suht pienenä, jolloin saa ojentajaan paremman tuntuman eikä tule houkutusta liikuttaa olkaniveltä.
Tuo käsi siis vain 90 asteen kulmaan ja ojenna sieltä suoraksi. Alhaalla voit yrittää vielä kääntää hieman pikkurillejä sivuille.

Vartalonkierto: 
Pidä rintakehä auki ja paina lantiota eteen.
Vie paino reilusti pitkälle lantion viereen ja anna katseen seurata painoa.

Kylkilankku:
Pidä rintakehä auki ja paina lantiota eteen.
Pidä katse eteenpäin.
Älä anna lantion tippua tai lapatuen pettää.



Kommentit

Suositut tekstit