Raakakakkuilua ystävänpäivän kunniaksi


Tässä yksi erittäin suussasulava raakakakkuresepti, jota testasin nyt ystävänpäivänä.
Käymme Team Speedon kanssa joka tiistai uimassa Mäkelänrineessä ja koska nyt osui ystävänpäivä meidän vakkarivuorolle, niin olihan se tehtävä kakku sen kunniaksi. Kakku nautittiin hyvän treenin ja lounaan  päätteeksi Märskyn kahviossa.

Olen leiponut muutamia raakakakkuja ja ne ovat kyllä aina onnistuneet suht hyvin ja olleet suosittuja.
Raakakakkujahan ei kypsennetä mitenkään ja ne ovat gluteenittomia sekä maidottomia. Pitäsi sopia kaikille paitsi pähkinäallergisille.
En kyllä tiedä onko nämä yhtään sen terveellisempiä kuin muutkaan kakut sillä rasvaa näissä on tajuton määrä! Paljon enemmän kuin "normaalissa" kakussa! Mutat se on taas jokaisen oma mielipide, että mitä pitää terveellisenä ja mitä ei. KOhtuus kaikessa on mun motto ja käytä järkeä on toinen :)
Eli teen mielelläni raakakakkuja ja mun pakki tykkää niistä enemmän ja niistä saa hyvällä tavalla energiaa toisin kuin pullasta, josta vatsa menee tukkoon tai sekasin ja on ihan plääh olo jälkeenpäin.

Asia mikä aiheuttaa aina päänvaivaa raakakakuissa on pohjan ja täytteiden tekeminen, koska minulla ei ole mitään todella hyvää blenderiä tai monitoimikonetta.
Töhnät ja tahnat jää inhottavasti kiinni sauvasekottimeen ja blenderi ei meinaa jaksaa pyörittää niitä...
Toinen asia mikä tuntuu muitakin, kuin minua ottavan päähän on raakakakkuihin tarvittavat ainekset. Monet ainekset saa jo ihan normaaleista kaupoista, mutta joitakin on metsästettävä ja niistä on maksettava itsensä kipeäksi muutaman teelusikallisen takia.
Tämänkin kakun takia kulutin Ruohonjuureen 70€!!!
Halvempiakin vaihtoehtoja olisi varmasti ollut... esim tilata kaikki tarvikkeet netistä, mutta enpä tajunnut.



Kakku oli kuitenkin erittäin hyvä ja  helppo tehdä. Rasvan määrä askarrutti kuitenkin minua ja ajattelin tehdä tämän vielä uudestaan vähemmällä rasvalla.

Tässä ohjetta (soppa365.fi)

Pohja valmistui näistä
12 kpl taatelia
2 dl parapähkinöitä
2rkl raakakaakaojauhetta

Kaikki vaan sekaisin ja taputellaan vuokaan.


Täytteeseen tuli
3dl liotettuja cashew-pähkinöitä
2dl kookoskermaa
1dl sulatettua kookosöljyä
1dl sulatettua kaakaovoita
1 banaani
3tl hunajaa
1tl riisinlesettä
1tl soijalesitiiniä
3tl hunajaa
hyppysellinen kardemummaa, kanelia sekä vanilijajauhetta

Soseeksi ensin pähkinät ja sen jälkeen kerma ym ja vikana rasvat sekaan.
Aivan älyttömän hyvän makuinen!!!! Mutta miksi noin paljon rasvoja? Luulisi, että pysyisi koossa pelkällä kookosöljyllä ja psylliumilla... miksi tuo voi ja lesitiini?




Tämän  jälkeen kakku kannattaa laittaa hetkeksi pakkaseen, niin saat levitettyä viimeisen kerroksen.

Valkoisen täytteen päälle tuli marjasose, johon tuli
 2dl marjoja (käytin tuoreita vadelmia)
1rkl Chian siemeniä
2tl psyllium
4rkl sulaa kookosöljyä
1 banaani (en laittanut itse)

Sitten vaan pakkaseen ja koristele :)


Tadaaaa!



Hyvää Ystävänpäivää ja herkullisia kakkuhetkiä!

Muistakaa, että kakku on todellinen kaloripommi! Pieni pala riittää!!


Kommentit

Suositut tekstit