Mä jahtaan unelmaa nimeltä LAAJASALOJUOKSU!!


Jokunen vuosi sitten halusin järjestää mukavan liikuntataphtuman KAIKILLE!
Mietin ensin isoa ryhmäliikuntatapahtumaa, jossa jaettaisiin liikunnaniloa, mutta se tuntui todella  työläältä.

Olen asunut nuoruuteeni Laajasalossa ja muutin sinne takaisin aikuisiällä.
Paikka on kymmenen kilometrin päässä Helsingin keskustasta, mutta silti kuin maalla olisi.
Laajasalo on saari, joten merta on jokapuolella.
Laajasalo on säilynyt aika koskemattona ja siellä on upeita ulkoilureittejä keskellä metsää, joiden kätköissä on pieniä rantoja kauniilla maisemilla.

Näissä maisemissa olen pienenä leikkinyt metsäleikkini ja aikuisiällä lenkkeillyt.

Eräänä päivänä ajatuslamppu sitten päässäni välähti ja tajusin, että tänne, näihin maisemiin on saatava juoksutapahtuma!

Kaikissa juoksutapahtumissa missä olen itse juossut olen ihmetellyt sitä, että miten reitit saadaan niin tylsiksi tai miksi pitää juosta autoteillä tai asfaltilla?
Toki kaupunkijuoksuissakin on sitä jotain, mutta meillä on täällä paljon luontoa, niin miksi ei juosta siellä ilman, että olisi kuitenkaan ihan polkujuoksua...

Maisemat ja maasto Laajasalossa ovat oikeasti sellaiset, että ihan tästä läheltä ei toista samanlaista paikkaa löydy.

7km juoksijoita oli tänävuonna noin 40. 15km veti tänä vuonna enenääm, varmasti juuri reitin monipuolisuuden ja kauneuden takia.


Pistin pystyyn siis Laajasalojuoksun.
Enpä kyllä tiennyt mihin lähdin!
Homma on ollut aivan karsea, mutta niin palkitseva!
Penniäkään en ole juoksulla tienannut, mutta energiaa ja hyvää mieltä se on antanut paljon!

Ideana Laajasalojuoksussa on, että se sopii kaikille! Kokeneemmat juoksijat saavat maastosta haastetta ja aloittelijoiden on kiva tulla lämminhenkiseen tapahtumaan.
Matkoina on 15km ja 7km.

Juoksu juostiin viime vuonna ensimmäistä kertaa ja tänä vuonna uudestaan.
Yksin juoksutapahtuman järjestäminen on aikamoinen haaste. Yhteistyökumppaneita ja talkoolaisia on todella vaikea saada pieneen tapahtumaan mukaan.
Kaikki pitää olla valmis tekemään itse ja se näkyy loppu tuloksessa, koska yksin ei tietenkään kaikkeen pysty.
Viime vuonna tein merkkausta yksin koko kisaa edeltävän yön, enkä saanut sitä edes valmiiksi minkä takia muutamassa mutkassa pari juoksijaa eksyi...
En ehtinyt opastamaan yhteistyökumppaneita enkä seurustelemaan kenenkään kanssa, koska varmistelin pyörän kansssa, että kaikki pysyisi reitillä.

Susanne juoksi ensimmäistä kertaa tapahtumassa ja muutenkin enismmäistä kertaa yhteen menoon monta kilometriä. Toivoisinkin Laajasalojuoksuun juuri tällaisi hyvän tuulen heittäytyjiä!!


Tänä vuonna sain ihania Laajasalolaisia mukaan auttamaan reitin merkkauksessa ja se olikin nyt erittäin hyvin merkattu. Jokaisessa käännöksessä oli nuolia puissa ja maassa sekä merkkausnauhaa järkyttävät määrät.

Talkoolaisia tuli koko perheen voimin.


Osasin myös organisoida yhteistyökumppaneille ja talkoolaisille ohjeet hyvissä ajoin ja aikataulutin muutenkin kaksi viikkoa hyvin kalenterini ennen tapahtumaa, että kaikki tulisi tehdyksi.

Maalialueen pystyyn pistäminen oli meikäläisen vastuulla ja se jäi aivan kesken.. Palkintopöytä ja juomapöytä jäi kantamatta maaliin sekä musiikit unohtui laittaa pyörimään. Myös kuvaajan unohdin pyytää paikalle. Kuuluttajaa ei myöskään ollut... Tapahtuman järjestämisessä on niin paljon asioita mitä ei edes tajua kuin vasta paikan päällä. Mutta koko ajan opin ja uskon, että nyt olen valmis pistämään ison rattaan pyörimään ja tekemään Laajasalojuoksusta vielä isomman tapahtuman!

Juoksijoita alkaa valumaan lähtöön. Kuva Riikka Katajainen.



Usko tähän on itsellä kova ja niin paljon kaikki juoksijat kehuivat tänä vuonna reitin monipuolisuutta, kauneutta ja mielenkiintoisuutta, että pakkohan tämä on saada muidenkin koettavaksi.

15Km:n voittaja. Johanna Rantanen.
7Km:n voittaja: Johanna Lehtonen.
Miesten voittajista en ole saanutkaan kuvia, Pojaaaat!!!?



Iloiset ihmiset, leppoisa fiilis, kauniit maisemat ja mahtava reitti on tämän kaiken vaivan arvoinen!

Toivotaan että saadaan Laajasalojuoksusta juttua Juoksija-Lehteen ja tietenkin heidän kalenteriin päivämäärä ylös.
Lisäksi taas yhteistyökumppaneita mukaan, että ei tarvitse ihan perse ruvella tätä vääntää.

Ensi vuonna Laajasalojuoksu juostaan taas samana viikonloppuna, mutta nyt sunnuntaina eli 23.9.2018!



Lopuksi haluan kiittää vielä kaikkia!!

Tänä vuonna iso kiitos kuuluu taas paikalliselle Laajasalon K-supermarketille, joka lähti rahallisesti tukemaan tapahtumaa sekä antoi vielä hulppeat palkintokassit miesten voittajille. Tästä olen superkiitollinen!!



Muitakin yhteistyökumppaneita oli paljon:

VitaminWell tarjosi kaikille maalintuljoille virkistävät Sports drinkit, jotka maistui kaikille erittäin hyvin ja kuulemma virkisti heti!




Arctic Warriors tarjosi juoksijoille matkaevääksi Puhti-shotit jotka saikin paljon kiitosta juoksijoilta.
Harva tiesi tällaisen herkun olemassaolosta. Puhti on puhdas luonnontuote suoraan Suomen Lapista. Energiageeli, joka ei pistä mahaa sekaisin. Harmi vaan, etä kaikki juoksijat eivät näitä saaneet. Numerojen jaossa oli pitänyt shotit jakaa, mutta hässäkässä kaikille ei tajuttu niitä antaa :(



Myös paikalliset yrittäjät palkitsivat voittajia upeilla palkinnoilla.
Laajasalon Apteekki antoi tuotepaketit, Laajasalon Kauneushoitola lahjakortit, Laajasalon Kukkakioski ruusut ja Laajasalo Seura älyvaa`at ja paikallinen FitLine myyjä kantoi myös kortensa kekoon lahjoittamalla palauttavaa Restorate jauhetta.

Ja ihana asiakkaani Päivi kantoi juoksijoille urheilujuomaa :)

Itiksen Intersport yllätti antamalla voittajille Helly Hansenin hienot Duffel Bagit!

Laajasalon Nuorisotalo toimi tänä vuonna kisakeskuksena ja Fitline sekä Me&I oli esittelemässä siellä tuotteitaan ja kahviota piti Brita Kahvio.



JA EHKÄ KUITENKIN KAIKKEIN ISOIN KIITOS KUULUU MUN KAIKILLE APULAISILLE JOTKA OLIVAT TALKOOLAISINA!! JA TIETENKIN TEILLE IHANILLE JUOKSIJOILLE JOTKA TULITTE KAUKAA JA LÄHELTÄ! Ilman teitä ei olisi Laajasalojuoksua!
KIIIIIITOOOOS!


Kisan jälkeen arvottiin vielä HUUBin Pikanauhat :)

Kommentit

  1. Hei, juoksutapahtuman mustakeltaisia nauhoja on vielä juoksureitin varrella, koska ne korjataan pois, turhaan ne nauhat luontoon kuuluvat

    VastaaPoista
  2. Hei, kaikki pitäisi olla pois korjattu. Jos näet jossain niin ilmoita. Käyn poimimassa pois.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit